Wemos verwelkomt nieuwe leden raad van toezicht

15/1/2024 - Nieuws

We zijn verheugd twee nieuwe leden te verwelkomen in onze raad van toezicht: Katri Bertram en Leigh Kamore Haynes. Met hun uitgebreide expertise op het gebied van mondiale gezondheid, relevante netwerken en ervaring zullen zij actief bijdragen aan de koers van onze organisatie en daarnaast onze positie en (mondiale) ambities verder versterken. De twee nieuwe leden zijn per januari 2024 toegetreden tot onze raad van toezicht.

Katri Bertram is een senior global health professional met 20 jaar werkervaring in het opbouwen en versterken van internationale partnerschappen op het gebied van gezondheid en ontwikkeling. Ze is gespecialiseerd in overheidsrelaties, strategische betrokkenheid van belanghebbenden, bestuur, belangenbehartiging en fondsenwerving. Ze heeft eerder gewerkt voor het Duitse ministerie van Volksgezondheid, waar ze aan het hoofd stond van het G7 gezondheidstraject 2022 en hoofdonderhandelaar was voor de G20. Ook was ze eerder hoofd Externe Betrekkingenstond van de Global Financing Facility (GFF) van de Wereldbank, en hoofd wereldwijde belangenbehartiging, beleid en campagnes bij Save the Children. Katri zal deel uitmaken van het auditcommissie van de raad van toezicht.

Leigh Kamore Haynes is universitair hoofddocent aan de Simmons University in Boston (VS) en directeur van het universitaire Master of Public Health Program. Leigh is ook onderzoeker aan de Faculteit Politieke Wetenschappen, Departement Conflict en Ontwikkeling aan de Universiteit Gent. Leigh’s onderwijs, onderzoek en praktijk richten zich op gezondheid en wetgeving en beleid op het gebied van mensenrechten. Daarbij kijkt ze ook naar rol die sociale bewegingen en mensenorganisaties spelen in het bewaken van mensenrechten en sociale rechtvaardigheid voor iedereen. Als voorvechter en activist ze betrokken bij People’s Health Movement in Noord-Amerika en Europa, het Framework Convention Global Health Alliance en de Law Section van de American Public Health Association. Leigh zal deel uitmaken van de remuneratiecommissie in de raad van toezicht.

We heten de nieuwe leden van harte welkom bij Wemos!

Veel dank aan onze vertrekkende leden van de raad van toezicht

Terwijl we Katri en Leigh verwelkomen in de raad van toezicht, zullen Ed Rutters (voorzitter) en Lejo van der Heiden (vicevoorzitter/secretaris) aftreden. Beiden hebben het maximum van twee termijnen in onze raad gezeten, acht jaar in totaal. We bedanken Ed en Lejo enorm voor hun toewijding en inzet voor onze organisatie in de afgelopen jaren.

Ingrid van de Stadt, die sinds 2021 deel uitmaakt van het bestuur, zal de rol van voorzitter op zich nemen.

Ontvang onze nieuwsbrief

  • instagram
  • linkedin
  • youtube