Valérie Jans

Planning, monitoring, evaluation & learning officer

“Tijdens een gemeenschapsproject waarbij ik betrokken was, konden we snelle en duurzame gezondheidsresultaten behalen door mensen ‘eenvoudig’ te koppelen aan het publieke ziektekostenverzekeringssysteem dat net in dat land was opgezet. Het was inspirerend om te zien hoe het veranderen van het systeem, een prestatie die waarschijnlijk veel tijd in beslag heeft genomen, via een proces dat ogenschijnlijk ver verwijderd leek van de mensen die het betrof, zo’n concrete impact kan hebben op het dagelijkse leven van zoveel individuele mensen. Dergelijke systeemverandering is ook waar Wemos naar streeft en waar ik dan ook in mijn rol graag aan bijdraag.”

Valérie is senior Planning, Monitoring, Evaluation & Learning (PMEL) officer bij Wemos. Als onderdeel van het PMEL-team ondersteunt ze de organisatie met het behalen van concrete en meetbare resultaten om onze lobby & advocacy te bevorderen en over ons werk te communiceren.

Valérie werkt sinds 2023 bij Wemos. Eerder werkte ze bij SOS Kinderdorpen, waar ze zich richtte op een breed scala aan onderwerpen op het gebied van kinder- en jeugdrechten; eerst als programmacoördinator bij SOS Kinderdorpen, daarna als onderdeel van het onderzoeksteam bij SOS Kinderdorpen Internationaal. Ook werkte ze voorheen als landen programmamanager bij Dance4Life International, waar ze zich richtte op seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. Naast haar reguliere werk geeft ze soms impactmanagementtrainingen en coaching voor het Impact House/Grant Thorton (voorheen Avance Impact).

Valérie heeft een achtergrond in Sociale Geografie (Universiteit van Amsterdam), met een specialisatie in ontwikkelingsstudies. Ze schreef haar masterscriptie over het gezondheidszorggedrag van twee etnische groepen in Burkina Faso.

Terug naar het overzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

  • instagram
  • linkedin
  • youtube