Suresh Bhatt

Programmamedewerker Make Way

“Iedereen verdient het om een zo gezond mogelijk leven te leiden, ongeacht identiteit, in welke vorm dan ook. Het is een mondiale verantwoordelijkheid om gezondheid als een mensenrecht te waarborgen. Ik ben geïntrigeerd door de lobbyactiviteiten van Wemos om hoge inkomenslanden en mondiale (gezondheids)instellingen verantwoordelijk te houden voor het verminderen van wereldwijde gezondheidsongelijkheden. Ik kwam bij Wemos omdat ik de kans zag om bij te dragen aan systemische veranderingen in de mondiale gezondheidsarchitectuur.”

Suresh is junior programmamedewerker bij Wemos. Als onderdeel van het Programme Coordination Unit van het Make Way-programma ondersteunt hij de coördinatie en het beheer van activiteiten en processen van Make Way.

Hij werkt sinds 2012 in de publieke gezondheidssector. Hij coördineerde en beheerde programma’s op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) en het versterken van gezondheidssystemen bij verschillende maatschappelijke organisaties in Nepal. Daarnaast heeft hij ervaring op het gebied van capaciteitsopbouw van niet-gouvernementele organisaties op subnationaal niveau op het gebied van SRGR-lobby en advocacy.

Suresh heeft een bachelor in Public Health en een master in sociologie van Tribhuvan University in Nepal. Daarnaast behaalde hij zijn master in International Health (cum laude) aan het KIT Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.

 

Terug naar het overzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

  • instagram
  • linkedin
  • youtube