Photo of Myria Koutsoumpa

Myria Koutsoumpa

Global health advocate

“Iedereen heeft het onbetwistbare recht op een gezond leven en om te beslissen over zaken die zijn of haar leven beïnvloeden. Toen ik als tandarts werkte, leerde ik hoe je in die rol kunt bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid van je patiënten – van het individu – iets wat zeer waardevol is. Maar als het gaat om de levens van hele populaties, kun je een grote impact hierop hebben door nationaal en internationaal economisch en gezondheidsbeleid te beïnvloeden en te veranderen. Als global health advocate bij Wemos is dit dan ook iets waar ik naar streef. We hebben gezamenlijke en coöperatieve inspanningen nodig om van de wereld een betere plek te maken. En inspanning is zoals tandpasta: je kunt er altijd een beetje meer uitknijpen! ”

Als Global health advocate richt Myria zich op onderzoek naar macro-economie en financiering voor gezondheid, in het bijzonder financiering voor zorgpersoneel.

Voorheen werkte Myria als tandarts in publieke ziekenhuizen en private klinieken in Griekenland en de National Health Service in Schotland. Ze behaalde haar masterdiploma in Global Health aan de Universiteit Maastricht, met als specialisatie mondiaal gezondheidsbeleid, economie en management. Ze schreef haar masterthesis over de fiscale ruimte voor zorgpersoneel in Oeganda. Daarvoor studeerde Myria tandheelkunde aan de Nationale en Kapodistrische universiteit van Athene, en nam ze deel aan een uitwisselingsprogramma aan de Universiteit van Turku in Finland.

Terug naar het overzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

  • instagram
  • linkedin
  • youtube