Photo of Marco Angelo

Marco Angelo

Global health advocate

“Lobbyen voor mondiale financiering van gezondheid is voor mij het vanzelfsprekende gevolg van mijn persoonlijke ontwikkeling. Vanwege mijn ervaringen uit het verleden ben ik ervan overtuigd dat de beste manier om iedereen gezondheidszorg te bieden is via een openbaar systeem dat op een rechtvaardige manier en door middel van eerlijke belastingen wordt gefinancierd. Ontwikkelingshulp houdt meer in dan artsen die naar de andere kant van de wereld reizen om mensen in nood te helpen. Om écht iets te veranderen, moet je proberen het systeem te veranderen.”

Als pleitbezorger mondiale gezondheid maakt Marco deel uit van het Finance for Health-team van Wemos. Hij richt zich op de rol van particuliere ziektekostenverzekeringen in het bereiken van Universal Health Coverage (UHC), en op de impact van economische conditionaliteit op gezondheid.

Marco studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Pavia in Italië. Voordat hij bij Wemos kwam, werkte hij als arts voor verschillende instanties, publiek-private partnerschappen en non-profit organisaties.

Na zijn tijd als arts studeerde hij Global Health aan de Universiteit Maastricht, waar hij na zijn afstuderen als onderzoeker werkte. Als student nam hij deel aan uitwisselingsprogramma’s in Thailand en Portugal. Daarnaast werkte hij als arts in Italië en Oeganda, en deed hij academisch onderzoek in Nederland en Brazilië. Al deze ervaringen hebben bijgedragen aan zijn waardering voor wederzijds leren in interculturele en multidisciplinaire teams, en het belang van global health advocacy.

Terug naar het overzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

  • instagram
  • linkedin
  • youtube