Koen Scholten

Koen Scholten

Global health advocate

“Ieder mens, waar ook ter wereld, heeft recht op een waardig leven waarin je regie hebt en je tot je volste kunt ontwikkelen. Een goede gezondheid is een basisvoorwaarde hiervoor. In het preventieveld heb ik geleerd dat er veel factoren zijn die je gezondheid beïnvloeden waar je geen controle over hebt. De plek van je wieg zou geen verschil mogen maken voor je kansen om in goede gezondheid op te groeien. Gezondheid is dus niet alleen een individuele verantwoordelijkheid maar ook een collectieve verantwoordelijkheid die wat mij betreft landsgrenzen overstijgt. Als global health advocate bij Wemos hoop ik hier, met de systemische blik van Wemos, een steentje aan bij te dragen zodat de plek van die wieg steeds een beetje minder belangrijk wordt.”

Als Global health advocate maakt Koen deel uit van het Finance for Health-team bij Wemos. Hij richt zich op thema’s rondom gezondheidsfinanciering en is betrokken bij advocacy-activiteiten op het thema global health via de Dutch Global Health Alliance.

Koen volgde de opleiding Liberal Arts en Sciences aan het Leiden University College (LUC) met een focus op global public health. Hij behaalde zijn master in Health Economics, Policy and Management aan het Karolinska Instituut in Stockholm, Zweden.

Na het afronden van zijn master en terugkeer naar Nederland werkte hij binnen het gezondheidspreventieveld gericht op alcohol- en drugsmisbruikpreventie bij het Trimbos-instituut. Met een brede multidisciplinaire blik zet Koen zich in voor het recht op gezondheid en weerbare gezondheidssystemen wereldwijd.

Terug naar het overzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

  • instagram
  • linkedin
  • youtube