Photo Jennifer Bushee

Jennifer Bushee

Programmacoördinator Make Way

“Jaren geleden, in een dorp in West-Kenia, sprak ik met een deelneemster aan een bewustwordingsprogramma over rechten. Leren over haar eigen rechten zorgde ervoor dat ze het belang van haar eigen leven en gezondheid inzag, en dit motiveerde haar om veiligere seks bespreekbaar te maken met haar partner. Dit verhaal geeft me een reden om ’s ochtends op te staan en te doen wat ik doe. Het laat zien hoe belangrijk het is dat gezondheidsprogramma’s niet alleen mensenrechten moeten bevorderen, maar dat ze het ook mogelijk moeten maken voor mensen om hun kennis en keuzevrijheid op het gebied van SRGR te vergroten. Het zou allemaal deel moeten uitmaken van uitgebreide, hoogwaardige gezondheidsprogramma’s op alle niveaus.”

Jennifer is programmacoördinator van The Intersectionality Consortium, een strategisch partnerschap met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en andere organisaties, en waarvan Wemos penhouder is.

The Intersectionality Consortium brengt in kaart hoe de verschillende kwetsbare identiteiten van gemarginaliseerde jongeren bestaande barrières vergroten en welke maatschappelijke en systemische veranderingen nodig zijn om deze te breken. Jennifer geeft leiding aan de Programme Coordination Unit, die verantwoordelijk is voor de coördinatie van het algehele programma.

Jennifer heeft een achtergrond in medische ethiek en werkte ruim 18 jaar op het gebied van mondiale gezondheid, met seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) van vrouwen en jongeren als aandachtsgebied. Ze is een ervaren teamleider en ontwerper en manager van lobbyprogramma’s, evenals een beïnvloedingsexpert. Ze werkte eerder als hoofd communicatie en stakeholdermanagement bij RNW Media. Ook was ze jarenlang senior adviseur gender en SRGR bij Aidsfonds. Jennifer is zeer betrokken bij Share-Net, heeft in verschillende bestuursorganen gediend en is momenteel een actief lid van de Community of Practice on Infertility.

Terug naar het overzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

  • instagram
  • linkedin
  • youtube