Ella Weggen

Global health advocate

“Ik vind het een ondraaglijke gedachte dat sommige patiënten geen toegang hebben tot de medicijnen die ze nodig hebben. Als pleitbezorger voor wereldwijde gezondheid bij Wemos, streef ik ernaar dit onder de aandacht te brengen bij politici en beleidsmakers, om zo structurele verandering te initiëren.”

Als senior pleitbezorger mondiale gezondheid richt Ella zich op het realiseren van gelijke toegang tot betaalbare medicijnen en andere medische producten wereldwijd.

Momenteel coördineert Ella het internationale consortium Covid-19 Innovations for All (CIFA). Dat zet zich in voor het delen van intellectuele eigendomsrechten, kennis en technologie die nodig zijn voor de productie van medische producten tegen Covid-19, zoals vaccins en medicijnen. Het doel van CIFA is het maximaliseren van de productiecapaciteit van deze producten, zodat iedereen ter wereld er gelijke toegang toe krijgt. Dit is essentieel om een einde te kunnen maken aan de coronapandemie.

Ella heeft ruime ervaring met het beïnvloeden van beleid van de Nederlandse overheid, de Europese Unie en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op het gebied van mondiale gezondheidskwesties. Ook werkte ze als stagiair bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en bij de afdeling Political Affairs van Amnesty International in Nederland. Dankzij haar ervaring bij het Europees Parlement in Brussel heeft ze uitgebreide kennis van hoe politiek (op EU-niveau) werkt. Ella studeerde Politicologie en Internationaal Publiekrecht in Amsterdam.

Terug naar het overzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

  • instagram
  • linkedin
  • youtube