Cristina Kfuri

Cristina Kfuri

Communicatieadviseur

“Het versterken van mensenrechten betekent het creëren van een toegankelijkere, begrijpelijke en interessantere vorm van communicatie. Kennis over mensenrechten moet de academisch-juridische barrière overstijgen om alle groepen binnen de samenleving te bereiken, van beleidsmakers tot de meest kwetsbare gemeenschappen. Als universeel recht moet het recht op gezondheid voor iedereen toegankelijk zijn. Het communiceren van de uitstekende lobbyboodschappen van Wemos is daarom een waardevolle kans om de verschillende belanghebbenden die betrokken zijn bij het bevorderen van het recht op gezondheid te verenigen, te prikkelen en te inspireren.”

Cristina is communicatieadviseur bij Wemos en ondersteunt de organisatie op het gebied van communicatiecampagnes en sociale media.

Eerder deed ze ervaring op met het ontwikkelen van cross-mediale strategische communicatieplannen, met een focus op sociale media. Ze werkte als contentcurator, copywriter, scenarioschrijver en grafisch ontwerper voor particuliere bedrijven en niet-gouvernementele organisaties. Ook woonde ze gedurende twee jaar in verschillende landen, wat heeft bijgedragen aan haar interculturele communicatieve vaardigheden.

Voor haar overstap naar communicatie, werkte Cristina als procesadvocaat in Brazilië. Ze heeft een bachelordiploma behaald op het gebied van rechten, gevolgd door een postdoctorale opleiding bedrijfsmanagement en een master Internationaal en EU-recht, met als specialisatie mensenrechten en migratie. Daarnaast heeft ze cursussen gevolgd op het gebied van marketing en contentcreatie.

Terug naar het overzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

  • instagram
  • linkedin
  • youtube