Photo of Barbara Fienieg, global health advocate

Barbara Fienieg

Global health advocate

“Gezondheid is goud waard. Het is een mensenrecht dat het verdient om toegejuicht en beschermd te worden. Ik vind het geweldig dat ik mijn achtergrond in de gezondheidswetenschappen kan gebruiken in het lobbywerk van Wemos, iets wat we altijd in samenwerking doen met andere gezondheids- en mensenrechtenorganisaties.”

Barbara maakt deel uit van het Finance for Health-team bij Wemos. Ze houdt zich bezig met effectieve ontwikkelingshulp, en kwesties zoals publiek gesteunde commerciële actoren in de gezondheidssector en publieke middelen voor Universal Health Coverage (UHC).

Sinds 2016 werkt Barbara bij Wemos. Ze is betrokken bij activiteiten op het gebied van evidence-building en advocacy op zowel internationaal als nationaal niveau. Bovendien draagt zij bij aan wederzijds leren en capaciteitsversterking van niet-gouvernementele (partner)organisaties voor evidence-based advocacy. Eerder werkte zij voor het Academisch Medisch Centrum (AMC), als onderzoeker en beleidsadviseur, en op de Netherlands School of Public and Occupational Health (NSPOH) als trainer/consultant. Eerder (1999-2003) werkte Barbara ook voor Wemos als coördinator voor het Babyvoedselprogramma binnen het International Baby Food Action Network.

Barbara studeerde Gezondheidswetenschappen (Universiteit Maastricht, 1994), met als specialisatie Gezondheidsvoorlichting en -Opvoeding en Beleid en Beheer van de Gezondheidszorg.

Terug naar het overzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

  • instagram
  • linkedin
  • youtube