Antonio Perrelli

Antonio Perrelli

Global health advocate

“Mondiale gezondheid is een complex werkveld, dat eindeloze kennisgebieden omvat. Te lang is deze complexiteit gebruikt om het neokolonialisme in stand te houden en de besluitvorming in het Globale Noorden te concentreren. Er moet een nieuwe mondiale gezondheidsagenda komen, die de behoeften van alle mensen weerspiegelt. Als lid van het medicijnenteam ben ik van mening dat het realiseren van toegang tot medicijnen in het Mondiale Zuiden een cruciaal onderdeel is van deze paradigmaverschuiving.”

Antonio maakt deel uit van het medicijnenteam bij Wemos. Als global health advocate richt hij zich op de productiecapaciteit van medische producten in Afrika, markttransparantie van medicijnen, vaccins en andere gezondheidsproducten, en paraatheid en respons op het gebied van pandemieën.

Voordat hij bij Wemos kwam, werkte Antonio als onderzoeksassistent bij Global Health Advocates, waar hij kennismateriaal produceerde ter ondersteuning van advocacy-doelen op het gebied van markttransparantie van farmaceutische producten en pandemische paraatheid en respons. Hij deed onderzoek naar de implementatie van de WHA 72.8-resolutie, meerlandeninitiatieven zoals Beneluxa, de COVAX-pijler van ACT-A, gedifferentieerde prijsmechanismen voor essentiële geneesmiddelen, TRIPS-vrijstelling en TRIPS-flexibiliteit. Ook onderzocht hij het proces rondom de totstandkoming van het pandemieakkoord en de International Health Regulations-amendementen.

Antonio is bezig met een PhD-traject over de dekolonisatie van global health governance in de context van mondiale noodsituaties op het gebied van de volksgezondheid. Ook heeft hij een masterdiploma in de rechten.

Terug naar het overzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

  • instagram
  • linkedin
  • youtube