Nieuwe video: duurzame financiering van gezondheidssystemen

25/1/2023 - Video

Sommige menselijke behoeften zijn universeel. Als we bijvoorbeeld ziek worden, willen we erop kunnen vertrouwen dat onze gezondheidssystemen ons de juiste zorg bieden. Zoals goed opgeleid zorgpersoneel met de juiste middelen en apparatuur, en het verkrijgen van de medicijnen die we nodig hebben, zonder daarbij in financiële problemen te komen.

Sterke gezondheidssystemen zijn dus essentieel voor een gezond leven. Zij zijn ook heel belangrijk voor onze seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. Denk daarbij aan toegang tot seksuele voorlichting, anticonceptie en zorg rond een bevalling.

Om veerkrachtige gezondheidssystemen te creëren die kunnen voorzien in al onze behoeften, moeten we meer en beter investeren in gezondheid. Overal ter wereld. Onze nieuwe video legt uit waarom duurzame investeringen zo belangrijk zijn. Het laat ook zien wat regeringen, mondiale stakeholders en maatschappelijke organisaties kunnen doen om ervoor te zorgen dat iedereen zo gezond mogelijk kan leven.

De video toont gegevens uit Ethiopië, Kenia, Rwanda, Uganda en Zambia, de landen waar we samen met partners ons Make Way-programma uitvoeren. Het Make Way-programma wil barrières voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) doorbreken om te zorgen dat niemand daarvan uitgesloten wordt.

Ontvang onze nieuwsbrief

  • instagram
  • linkedin
  • youtube