Kennissessie hormoonverstorende chemicaliën in Nieuwspoort

18/7/2017 - Nieuws

Op 19 juni organiseerde Wemos in Nieuwspoort onder leiding van Wemos-pleitbezorger Annelies den Boer een kennissessie over hormoonverstorende chemicaliën (EDCs) voor Kamerleden en hun medewerkers.

Drie experts – Majorie van Duursen (toxicoloog), Gert Dohle (uroloog), en Gavin ten Tusscher (kinderarts) – werden uitgenodigd om dieper in te gaan op dit onderwerp, zoals de werking van deze chemicaliën en hun effecten op de volksgezondheid. Via een online verbinding met Brussel gaf Natacha Cingotti (beleidsadviseur van de Health and Environment Alliance) een update van de laatste stand van zaken van het Europese beleid aangaande EDCs.

De artsen spraken hun zorg uit over de toename van een aantal hormoongerelateerde aandoeningen, zoals zaadbalkanker en vruchtbaarheidsproblemen, in Nederland. Maatregelen zoals een nationaal plan – die Denemarken, Zweden en Frankrijk al hebben – zijn dus ook hier hard nodig. Daarom pleit Wemos voor een nationaal plan voor Nederland.

Download hier onze samenvatting van de kennissessie

Lees hier het artikel (‘Hormoonverstoorders stelen onze toekomst’) van Annelies den Boer over hormoonverstoorders op duurzaamnieuws.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

  • instagram
  • linkedin
  • youtube