Het geneesmiddelendebat in de Balie

19/2/2021 - Nieuws

Hoe houden we geneesmiddelen bereikbaar en betaalbaar voor iedereen in Nederland en de rest van de wereld? Nu Nederland een opvallend trage start heeft gemaakt met de vaccinatiecampagne, staat de toegang tot medicijnen weer hoog op de agenda. Hoe kunnen we deze toegang verbeteren? Verschillende kandidaat-Kamerleden discussieerden hierover tijdens het Geneesmiddelendebat op 25 februari vanaf 20.00 uur in De Balie, dat online te volgen was.

Een foto van het geneesmiddelendebat in de Balie waarop politici te zien zijn die met elkaar in debat zijn.

Het debat is terug te zien op de website van De Balie.

Hoe gaan we om met de macht van Big Pharma? Moeten farmaceuten hun patenten en kennis delen in tijden van crisis? Wat betekent het voor de prijs van medicijnen als deze met belastinggeld zijn ontwikkeld? Over deze en andere vragen gaan Attje Kuiken (Partij van de Arbeid), Noortje Thijssen (GroenLinks), Joba van den Berg (CDA), Vera Bergkamp (D66), Mirjam Bikker (ChristenUnie) en Chris Jansen (PVV) met elkaar in debat onder leiding van moderator Martijn de Greve.

De Balie en Wemos maken dit programma, in samenwerking met: SOMO, Aidsfonds, Oxfam Novib, Artsen zonder Grenzen, KWF Kankerbestrijding, Farma ter Verantwoording, Patiëntenfederatie Nederland, Commons Network, Health Action International en License to Heal.

Lees ook:
Tweede Kamer wil druk verhogen op farmaceuten om kennis te delen

 

Ontvang onze nieuwsbrief

  • instagram
  • linkedin
  • youtube