2019: een veelbewogen jaar!

28/5/2020 - Nieuws

Met grote trots presenteren we ons jaaroverzicht 2019. Het was ook het jaar van ons 40-jarig jubileum, waarin we terugblikten op onze geschiedenis en successen als organisatie van de afgelopen vier decennia. Benieuwd naar de hoogtepunten van onze programma’s, onze media-momenten, nieuwe samenwerkingen en de feestelijke dag van ons jubileumcongres? Neem dan gauw een kijkje in ons interactieve jaaroverzicht!

2019 stond in het teken van onder andere veel samenwerkingen. Zo hebben we met onze partners in Kenia, Malawi, Tanzania en Oeganda gewerkt aan meerdere gezamenlijke publicaties, waaronder een rapport over de zorgpersoneelscrisis in Oeganda en factsheets over de implementatie van de Global Financing Facility in deze vier landen. Met ons medicijnen-programma verschenen we meermaals in de landelijke media, waaronder tv, die berichtten over hoge medicijnprijzen. Daarnaast hebben we vorig jaar onze strategie en toekomstplannen verankerd in onze ‘Strategy for 2019-2023’. We zullen de komende jaren dan ook blijven opkomen voor het universele mensenrecht op gezondheid – een uitdagende missie die een lange-termijn visie en nauwe samenwerking met anderen vereist. We werken dan ook graag samen met een breed scala aan partners – van gelijkgestemde maatschappelijke organisaties tot beleidsmakers en politici die openstaan voor onze lobby.

COVID-19 is een wake-up call

De pandemie die momenteel de wereld in haar grip heeft is een ruwe wake-up call die de gebreken in gezondheidssystemen in landen wereldwijd aantoont. Maar deze crisis biedt ook ruimte voor kansen. Zo pleit Wemos de afgelopen vier decennia voor universele toegang tot gezondheidszorg – en dit kunnen we enkel bereiken met systeemverandering. Dit betekent onder andere duurzaam investeren in gezondheidssystemen, zodat iedereen kan rekenen op een goed opgeleide zorgverlener die de juiste zorg kan bieden, en zodat iedereen toegang heeft tot de juiste medicijnen – waar ook ter wereld.

Ontvang onze nieuwsbrief

  • instagram
  • linkedin
  • youtube