Photo Lisa Ligterink

Lisa ligterink

Global health advocate

“Capabel, toegankelijk en gemotiveerd gezondheidspersoneel is belangrijk voor elke interventie op het gebied van het verbeteren van de volksgezondheid – ongeacht of het dan gaat om diabetes, HIV of de gezondheid van moeders. Dit geldt in lage-inkomenslanden maar zeker ook in Nederland. Ik waardeer dat ik in mijn werk bij Wemos me kan wijden aan een kwestie die zo universeel is, maar die we toch zo vaak over het hoofd zien. Iedereen heeft recht op toegang tot een zorgverlener die goed opgeleid, gemotiveerd en ondersteund is. Laten we daarom nu de investeringen doen om dit waar te maken.”

Als Global health advocate werkt Lisa op het programma Zorgpersoneel en de Health Workers For All Coalition.

Lisa heeft brede ervaring opgedaan binnen mondiale gezondheidszorg, waarbij ze heeft gewerkt voor de Verenigde Naties, de overheid en het maatschappelijk middenveld. Voordat zij bij Wemos kwam, werkte Lisa op het landenkantoor van UNAIDS in Nairobi, ter ondersteuning van de hiv-programma’s van de Keniaanse overheid. In deze functie werkte ze met jongeren en kwetsbare groepen om hun toegang tot responsieve hiv- en gezondheidsdiensten te verbeteren. Ook was ze verantwoordelijk voor de coördinatie van de verschillende VN-organisaties die actief zijn op het gebied van hiv in Kenia in zowel programmering als pleitbezorging. Daarnaast werkte Lisa eerder voor Cordaid en het Ministerie van Buitenlandse Zaken, op het gebied van gezondheidszorgprogrammering en beleidsvorming.

Lisa heeft een masterdiploma in Internationale Betrekkingen, met een focus op hulp en ontwikkeling, van de Universiteit van Groningen en University College Dublin, en een Advanced Master in International Development van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Terug naar het overzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

  • instagram
  • linkedin
  • youtube